top of page

BLOG

Blog: Welcome
Blog: Blog2
  • Writer's pictureNeža

Gasilci rešujejo otroke in živali iz pregretih avtomobilov!

Updated: Apr 20, 2021

V teh vročih dneh gasilci iz pregertih avtomobilov večkrat rešujejo živali in otroke, ampak ali smo pozorni tudi na druge nevarnosti, ki prežijo na naše malčke v teh vročih dneh?

Na ulicah srečujemo mamice z vozički, ki so pokriti s tetra pleničkami in raznimi pregrinjali. Čeprav pokriješ voziček z dobrim namenom, da v otroka ne bi sijalo sonce, pa s tem otroku ne koristiš najbolje. Ker zapremo vse dovode zraka v voziček, se že v pol ure temperatura pod pregrinjalom lahko dvigne za celih 10 °C! Otrok se bo začel pregrevati, kar lahko privede tudi do vročinske kapi! Da bi se temu izognili raje izberimo senčne poti in primerno uro, otrok pa tudi veliko raje opazuje okolico, kot pa "zaveso". Žal pa se temu vedno ne moremo izogniti, zato otroka oblecimo v tanka oblačila iz naravnih materialov, pred neposrednimi sončnimi žarki pa ga zavarujmo s strehico, senčnikom ali klobučkom. Izogibajmo se vsem nepotrebnim kosom oblačil in raznim modnim dodatko za otroke (pentlje, trakovi, rutke...), saj se bodo pod njimi le potili. 

Čeprav želimo danes naše malčke čim bolj zavarovati pred slabimi vplivi, pa se zavedajmo, da tudi otroci potrebujejo sončno svetlobo in D-vitamin, v primerni količini in ob pravem času ;)

62 views
bottom of page